Η ιστορία του Σχολείου μας

Το σχολείο μας βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Ερμιόνης Αργολίδας σε μια όμορφη και γραφική πευκόφυτη τοποθεσία, σε ένα νεόδμητο κτίριο το οποίο αποπερατώθηκε το 1997. Συστεγάζεται με το Γυμνάσιο Ερμιόνης και στον ίδιο προαύλειο χώρο βρίσκεται  το Γυμναστήριο-Δ.Α.Κ. Ερμιόνης «Γεώργιος και Ευαγγελία Κ. Μπουρνάκη» που είναι δωρεά της Ερμιονίτισσας Μαριάννας Βαρδή Βαρδινογιάννη προς τιμή των γονιών της.

Ως αυτόνομο Ενιαίο Λύκειο ιδρύθηκε μόλις το 2000 με το Φ.Ε.Κ. ίδρυσης 1066/30 Αυγούστου 2000.

  Το Γενικό Λύκειο Ερμιόνης έχει την επωνυμία «Παπαβασιλείου» προς τιμή του Ερμιονίτη δάσκαλου Μιχαήλ Αγγ. Παπαβασιλείου ο οποίος ήταν μια πολύπτυχη προσωπικότητα στα «πέτρινα χρόνια» της Κατοχής, δάσκαλος, συγγραφέας και ποιητής, ζωγράφος και σκηνοθέτης, οικολόγος και εξωραϊστής με μεγάλη προσφορά στον τόπο του.

 Από το 2017 Διευθύντρια του σχoλείου είναι η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Θεατρολόγος  Γρηγορίου Ιωάννα.

   Η μαθητική κοινότητα αποτελείται από περίπου 117 μαθητές και ο σύλλογος διδασκόντων την σχολική χρονιά 2017-2018 περιλαμβάνει περίπου 19 καθηγητές, μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομισθίους.

  Από το σχολείο μας αποφοίτησαν πολλά άτομα που έχουν διαπρέψει στο χώρο της επιστήμης, του αθλητισμού και των τεχνών και μέχρι σήμερα μετρά πολλές επιτυχίες.

 Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της Ερμιόνης μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στη wikipedia

 

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν εμφανίζεται ο αείμνηστος δάσκαλος Μιχάλης Παπαβασιλείου.

Οι παραπάνω εικόνες παραχωρήθηκαν από το προσωπικό αρχείο της εκπαιδευτικού κ. Βιβής Σκούρτη ύστερα από επικοινωνία με τον εκπαιδευτικό κ. Γιάννη Σπετσιώτη, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία!

Δραστηριότητες κατά τα προηγούμενα έτη

Το σχολείο μας υποστηρίζει τις καινοτόμες δράσεις κι έχει αναπτύξει μια σειρά από ενδιαφέρουσες σχολικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαμε σε όλους τους αθλητικούς αγώνες ομαδικών αθλημάτων Λυκείων του νομού μας κερδίζοντας μετάλλια και πολλές καλές θέσεις. Στους αγώνες καλαθοσφαίρισης κοριτσιών Λυκείων τον Μάρτιο του 2017 η ομάδα μας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αργολίδας και Κορινθίας με προπονητή τον καθηγητή φυσικής αγωγής του σχολείου μας κ. Χατζηαναστασιάδη Περικλή, κι αυτή η επιτυχία επίσης ήταν πρωτόγνωρη για το σχολείο μας.
Μαθητές μας συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και διαγωνισμούς, όπως “Βουλή των Εφήβων”, EUROSCOLA, Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, διαγωνισμό μαθηματικών και σεμινάρια Φυσικής.

Τον Απρίλιο του 2016 για πρώτη φορά στην ιστορία του σχολείου μας πήγαμε επταήμερη εκδρομή στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος.

 Τον Απρίλιο του 2017 για πρώτη φορά εκδόθηκε μαθητικό περιοδικό στο σχολείο μας με τίτλο “Το Σπίρτο”, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι. Το δεύτερο τεύχος εκδόθηκε τον Μάιο του 2018 και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ 

Υλοποιήσαμε περιβαλλοντικά προγράμματα και εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές επισκέψεις σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης και άλλους προορισμούς. Συμμετείχαμε σε Εθνικά Θεματικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης που συντονίζονται από διάφορα ΚΠΕ.

Διοργανώσαμε σχολικές εορτές και θεατρικές παραστάσεις.
Συνεργαστήκαμε με το δήμο Ερμιονίδας σε προγράμματα ανακύκλωσης και δενδροφύτευσης.
Γίναμε υποστηρικτές της UNICEF συνεισφέροντας οικονομικά στους σκοπούς της.