Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή Α’, Β’ Λυκείου

15/03/23

Σημείο συνάντησης , ποιό άλλο από το κλασικό μας μέρος, η πλατεία ηρώων. Ώρα 06:50. Πολύ πρωί, όμως κάποιοι πρέπει να μην είχαν πρόβλημα να ξυπνήσουν γιατί ίσως δεν κοιμήθηκαν ποτέ. Αν κρίνουμε από το μέγεθος των περισσότερων αποσκευών σίγουρα κάποιοι/ες ξενύχτησαν για να τις γεμίσουν. Ήρθε το διώροφο λεωφορείο μας και δεν αφήσαμε σπιθαμή αδειανή στον χώρο αποσκευών του. Φοβάμαι ότι στην 5ήμερη θα χρειαστούμε τριώροφο λεωφορείο…

Ξεκινάμε την εκδρομή με αρχηγό την διευθύντρια Γρηγορίου Ιωάννα (ΠΕ11) και συνοδούς τις Γκίκα Κατερίνα (ΠΕ02), Ματζάνα Θάλεια (ΠΕ05) και τον Δέτση Φώτιο (ΠΕ03). Στην πρώτη στάση, οι ακρίδες μας, εξαφάνισαν ότι τρώγεται από ένα φούρνο. Καλά έκαναν όμως γιατί τους περίμενε πολύ περπάτημα κατά την διάρκεια αυτής της εκδρομής. Επόμενη στάση ο αρχαιολογικός χώρος της Κορίνθου και το μουσείο του. Αφού τελειώσαμε την ξενάγηση στον όμορφο αυτό αρχαιολογικό χώρο, φύγαμε για Πάτρα! Πήγαμε στο ξενοδοχείο μας και αφού τακτοποιηθήκαμε, είχαμε λίγο ελεύθερο χρόνο για φαΐ και ξεκούραση. Νωρίς το απόγευμα επισκεφτήκαμε τον επιβλητικό Ιερό ναό του Αγίου Αντρέα και έπειτα περπατήσαμε εώς τον φάρο της Πάτρας. Αργότερα, νωρίς το βράδυ, μετά από το απαραίτητο γεύμα μας, είχαμε την πρώτη ευκαιρία για διασκέδαση στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Δεν είχαμε πολύ χρόνο όμως για ξενύχτι οπότε γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για ύπνο. Παρόλο που υπολογίσαμε τον ξενοδόχο δεν υπολογίσαμε στην υπερένταση από την χαρά μας για αυτή την εκδρομή και έτσι ο ύπνος ήρθε αργά, πολύ αργά.

16/03/23

Ξύπνημα 8:15 ώστε να φάμε πρωινό στο ξενοδοχείο και να φύγουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας. Φτάσαμε με μικρή καθυστέρηση και ξεναγηθήκαμε σε αυτόν τον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο όπου εκεί ξεκίνησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες. Στο τέλος της ξενάγησης μας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αναβιώσουν ένα ολυμπιακό άθλημα όπου οι νικητές του κέρδισαν ένα στεφάνι από κλαδί ελιάς (και μετέπειτα κάποιοι/ες ένα burger). Συνεχίζοντας επισκεφτήκαμε το μουσείο της αρχαία Ολυμπίας, όπου πέρα από το υπέροχο άγαλμα της Νίκης του Παιωνίου θαυμάσαμε το εντυπωσιακό άγαλμα του Ερμή, έργο του γλύπτη Πραξιτέλη. Γυρίσαμε το απόγευμα στην Πάτρα για φαΐ και ξεκούραση. Ο τύπος της συγκέντρωσης της μάζας είναι γνωστός, όμως η επιστημονική κοινότητα δεν έχει ανακαλύψει κάποιο τύπο για την συγκέντρωση των διανομέων φαγητού έξω από το ξενοδοχείο μας. Περιμένουμε να δοθεί μία απάντηση σε αυτό το αναπάντητο ερώτημα! Η μέρα μας έκλεισε με μια βραδινή έξοδο για διασκέδαση και πίσω πάλι στο ξενοδοχείο για λίγο αϋπνία, εεεε ύπνο θέλω να πω.

17/03/23

Ξυπνήσαμε 8:30 (όχι όλοι) για να πάρουμε πρωινό στο ξενοδοχείο και να παραδώσουμε τα δωμάτια μας. Ήρθαν δύο λεωφορεία για την επιστροφή μας γιατί οι αποσκευές μας, τουλάχιστον διπλασιάστηκαν  μέσα σε δύο απογεύματα στην Πάτρα! Ξεκινήσαμε για την επίσκεψη μας στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, δυστυχώς όμως ήταν κλειστό για επισκευές. Συνεχίσαμε την ανηφόρα, όχι της ζωής αλλά της Πάτρας και βρεθήκαμε στο Κάστρο της, όπου μόνο όσοι είχαν τις αντοχές κατάφεραν να θαυμάσουν την θέα από το ψηλότερο σημείο του. Μετά από τόσο περπάτημα είχαμε λίγη ώρα για χαλάρωση στην πόλη πριν της κουνήσουμε το μαντίλι. Στο ταξίδι της επιστροφής κάναμε μία στάση για ξεμούδιασμα (του στομαχιού) και φτάσαμε πριν τις 21:00 στο σημείο όπου και ξεκινήσαμε πριν μερικά 24ωρα. Τα κλάρκ ξεκίνησαν να ξεφορτώνουν τα λεωφορεία μας και μέσα στα επόμενα λεπτά στην Ερμιόνη είχαμε ένα κονσέρτο ροχαλητών.

(Φωτογράφοι Δέτσης Φώτιος, Γκίκα Μαρία)

Αρέσει σε %d bloggers: