Τριήμερη εκδρομή της Γ τάξης στην Πάτρα

Μια αξέχαστη εκδρομή έφτασε στο τέλος της ?εμείς και τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου μοιραστήκαμε στιγμές που θα τις θυμόμαστε πάντα, όχι μόνο γιατί ζήσαμε στιγμές σε όμορφους τόπους, μα γιατί τα παιδιά μας έδειξαν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι είναι έτοιμα να ανοίξουν τα φτερά τους και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους ? για πάντα φίλοι

Ιδιαίτερη τύχη η ευκαιρία που είχαμε να θαυμάσουμε το άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου που φιλοξενείται στην Αίθουσα του Δημόσιου Βίου. Όταν αφήσαμε το αρχαιολογικό μουσείο περιηγηθήκαμε στο Φάρο, στο παλιό και νέο λιμάνι τις πόλης, στην πλατεία
Την Παρασκευή 1η Απριλίου επισκεφτήκαμε την πλατεία Γεωργίου Α? με το περίφημο θέατρο Απόλλων, δημιουργία του σπουδαίου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ. Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για την οινοποιία ? Achaia Clauss?, η μυρωδιά του κρασιού και των ξύλινων βαρελιών διαπότιζε το «Αυτοκρατορικό» κελάρι. Μυηθήκαμε στα μυστικά του κρασιού συνδέονται τόσο με στενά με τον πολιτισμό του τόπου μας από τους αρχαίους χρόνους, αναζητήσαμε τους σύγχρονους δρόμους που ανοίγονται στα επαγγέλματα που σχετίζονται με το κρασί, αλλά και ταξιδέψαμε στην ελληνική ύπαιθρο έναν και παραπάνω αιώνα πίσω για να γνωρίσουμε τις ξακουστές ποικιλίες κρασιών όπως η «Μαυροδάφνη».


Λίγο πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, σταθήκαμε στα Ψηλά Αλώνια, και τον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, πρωτεργάτη της Επανάστασης του 1821 για να συνεχίσουμε το δρόμο της επιστροφής κρατώντας τις αναμνήσεις στην καρδιά!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: