Το πείραμα του Ερατοσθένη από τη Β Λυκείου

Το πείραμα του Ερατοσθένη από τη Β Λυκείου

Τη Πέμπτη 21/03/2019 ( λόγω συννεφιάς, μια ημέρα μετά την Ισημερία της 20/03/2019) η Β’ Λυκείου του σχολείου μας συμμετείχε μαζί με 650 περίπου από όλη την Ελλάδα, στην επανάληψη του πειράματος του Ερατοσθένη για τη μέτρηση της ακτίνας και της περιφέρειας της Γης.

Οι μαθητές μας την ώρα που μεσουρανούσε ο Ήλιος στην Ερμιόνη, μέτρησαν το ύψος της ράβδου και το μήκος της σκιάς που σχημάτιζε ώστε να υπολογίσουν τη γωνία που σχηματίζουν οι ακτίνες με τη κατακόρυφη ράβδο και κατά συνέπεια το γεωγραφικό πλάτος του τόπου.

Αποτέλεσμα ήταν να προσδιορίσουν την ακτίνα της Γης και τη περιφέρεια της, σαν ένα φόρο τιμής σε ένα από τα σημαντικότερα πειράματα που έγιναν ποτέ.

Η εκδήλωσε οργανώθηκε από τα ΕΚΦΕ Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω, Θεσπρωτίας και Αργολίδας, σε συνεργασία με το Iνστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ) και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το δελτίο τύπου του πειράματος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: