Συμμετοχή σε έρευνα με θέμα: Εντοπισμός και παρακίνηση παιδιών που έχουν περισσότερο ανάγκη την φυσική δραστηριότητα (Identifying and Motivating youth who mostly need Physical ACTivity ? IMPACT)

Το ΓΕΛ Ερμιόνης συμμετέχει στην ευρωπαϊκή έρευνα με θέμα: ¨εντοπισμός και παρακίνηση παιδιών που έχουν περισσότερο ανάγκη την φυσική δραστηριότητα” (Identifying and Motivating youth who mostly need Physical ACTivity ? IMPACT). (Έγκριση χρονικής επέκτασης έρευνας σε σχολικές μονάδες Π.Ε. & Δ.Ε. Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2019-20).
Πρόκειται για ευρωπαϊκό έργο που συντονίζει σε Ευρωπαϊκή κλίμακα το ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επικεφαλή τον καθηγητή και κοσμήτορα κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου και υλοποιείται με την συμμετοχή του ΙΕΠ και του ΥΠΑΙΘ .

Είναι ίσως η πρώτη φορά που σε παρεμβατική έρευνα τόσο μεγάλης κλίμακας σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης μελετήθηκαν παράμετροι όπως η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας δια μέσου της Φυσικής Αγωγής, τα προγράμματα σπουδών, η παρακίνηση, οι στρατηγικές αυτορύθμισης στη φυσική δραστηριότητα καθώς και η κατάρτιση των εκπαιδευτικών, οι στάσεις των στελεχών των υπουργείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, των γονέων και των προπονητών ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για παιδιά 15-18 ετών, «καθημερινή άθληση μέτριας-υψηλής έντασης τουλάχιστο μίας ώρας». 

Εκτός από τις θετικές συνέπειες στην ψυχοσωματική υγεία των συγκεκριμένων μαθητών μέσω του προγράμματος IMPACT, ενισχύεται με σαφή και έγκυρο ερευνητικά τρόπο, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ο πολύ σημαντικός ρόλος του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής για την προώθηση της υγείας των μαθητών.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: