Πρόδρομες δράσεις κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με αφορμή την 6η Μαρτίου

Μια σειρά συζητήσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών/μαθητριών για την σχολική βία και τον εκφοβισμό κορυφώθηκε σήμερα στο Γενικό Λύκειο Ερμιόνης με την τηλεδιάσκεψη των παιδιών με μαθητές/μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Καμπάνη Κιλκίς. Τα παιδιά αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την εννοιολογική οριοθέτηση του φαινομένου, τις μορφές και τις ψυχολογικές διαστάσεις καθώς και τις ενέργειες πρόληψης στο χώρο του σχολείου. Ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τον κύκλο της βίας και το ρόλο του παρατηρητή. Πρότειναν και υπενθύμισαν τρόπους συνεργασίας όλων ώστε μέσα από τις καθημερινές πρακτικές και επιλογές, το σχολικό πλαίσιο να ενθαρρύνει τη συνύπαρξη και την αποδοχή. Ήταν μια ανταλλαγή απόψεων που εμάς τους δασκάλους τους μας γέμισε ελπίδα!

Για την ανταπόκριση στη πρόσκληση αυτή, ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του σχολείου κ. Γιάννη Παπαδάκη, την κα Βασιλική Καλέα και όλους τους εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Καμπάνη Κιλκίς.

Η “συνάντηση” έκλεισε με την υπόσχεση να επισκεφτούν μέσα στην Άνοιξη την πανέμορφη Ερμιόνη! Σας περιμένουμε με χαρά στο σχολείο μας!!!

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: