Περίπατος στην Ύδρα

“Η Ύδρα είναι μια φραγκοσυκιά

γεμάτη πυρετό όνειρα κι αγκάθια”

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του υδραίου ποιητή Μιλτου Σαχτούρη, έτσι…

Ύδρα

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου επισκεφτήκαμε την Ύδρα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α τάξης περιηγήθηκαν στις αίθουσες του Ιστορικού Αρχείου ? Μουσείου Ύδρας όπου εκτίθενται σπουδαία έργα ζωγραφικής του 19ου αιώνα και πλήθος αντικειμένων- κειμηλίων από τον Αγώνα του 1821, υδραίικες φορεσιές της εποχής, χάρτες, όργανα ναυσιπλοΐας, κανόνια, ξυλόγλυπτα ακρόπρωρα και ακροστόλια πλοίων, κατασκευαστικά ομοιώματα και λιθογραφίες πλοίων του Αγώνα. Είχαμε όμως την ιδιαίτερη χαρά να απολαύσουμε θαλασσογραφίες του Κωνσταντίνου Βολανάκη, από τη συλλογή του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη.

Ύδρα
Ύδρα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξη επισκέφτηκαν την οικία του υδραίου πρόκριτου Λάζαρου Κουντουριώτη όπου στεγάζεται και η συλλογή έργων των Περικλή και Κωνσταντίνου Βυζάντιου. Μαθητές και μαθήτριες που το επιθυμούσαν, με τη συνοδεία καθηγήτριάς τους, απόλαυσαν έργα του ζωγράφου, ακαδημαϊκού και δασκάλου Παναγιώτη Τέτση, ακουαρέλες και ελαιογραφίες με θέμα κυρίως τοπία της Ύδρας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούσαν με τη συνοδεία καθηγητών τους επισκέφτηκαν το Εκκλησιαστικό Μουσείο που βρίσκεται στη Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το “Μοναστήρι” όπως αποκαλείται η Μητρόπολη της Ύδρας.

Ύδρα

Οι φωτογραφίες είναι του μαθητή της Β τάξης Μιχάλη Τζιέρη.

Ύδρα

Όμορφη στιγμή ήταν όταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας συντρόφευαν δελφίνια.

Ύδρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: