Το Γενικό Λύκειο Ερμιόνης τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ? Λυκείου.
Τηρώντας πλήρως τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, τα παιδιά με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Θεοδώρας Μαρούλη και Νικολάου Μπουμπάρη κατευθύνθηκαν στο Μπίστι και διάβασαν ποιήματα που αφορούσαν στην ξενιτιά και τον νόστο, συνταιριάζοντας αρμονικά τη μακρά παράδοση της ελληνικής γλώσσας με την ποίηση.
Στο μυαλό μας ας μείνουν ζωντανά τα λόγια του Γιώργου Σεφέρη
Για κοιτάξετε πόσο θαυμάσιο πράγμα είναι να λογαριάζει κανείς πως, από την εποχή που μίλησε ο Όμηρος ως τα σήμερα, μιλούμε, ανασαίνουμε και τραγουδούμε με την ίδια γλώσσα. Κι αυτό δεν σταμάτησε ποτέ, είτε σκεφτούμε την Κλυταιμνήστρα που μιλά στον Αγαμέμνονα, είτε την καινή Διαθήκη, είτε τους ύμνους του Ρωμανού και τον Διγενή Ακρίτα, είτε το Κρητικό θέατρο και τον Ερωτόκριτο, είτε το δημοτικό τραγούδι. Και όλοι αυτοί, οι μεγάλοι και οι μικροί, που σκέφτηκαν, μίλησαν, μέτρησαν ελληνικά, δεν πρέπει να νομίσετε πως είναι σαν ένας δρόμος, μια σειρά ιστορική, που χάνεται στη νύχτα των περασμένων και βρίσκεται έξω από σας. Πρέπει να σκεφτείτε πως όλα αυτά βρίσκονται μέσα σας, τώρα, βρίσκονται μέσα σας όλα μαζί, πως είναι το μεδούλι των κοκάλων σας, και πως θα τα βρείτε αν σκάψετε αρκετά βαθιά τον εαυτό σας.
Γ, Σεφέρης, Σημειώσεις για μια ομιλία σε παιδιά
Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.