Σχέδια στις σκάλες

Ερευνητική εργασία τμ. Β2 – Ομορφαίνω τους χώρους του σχολείου μου

Επιμέλεια βίντεο: Κουλουργιώτης Μάνος και Φοίβα Δήμητρα, μαθητές τμήματος Β2

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά την ώρα του project κάνοντας κάτι διασκεδαστικό και συγχρόνως ουσιαστικό. Μετά από την επεξεργασία διαφόρων ιδεών και έχοντας, όπως είναι φυσικό, ο καθένας μας ξεχωριστά  ενδιαφέροντα και προτιμήσεις, καταλήξαμε σε ένα κοινό συμπέρασμα. Όλοι επιθυμούσαμε να ομορφύνουν το χώρο του σχολείου, αφήνοντας την δική μας πινελιά που θα στολίζει για πολλά ακόμα χρόνια το κτίριο αυτό, αποτελώντας παράδειγμα και πηγή έμπνευσης και για τις επόμενες γενιές. Αποφασίσαμε λοιπόν να ζωγραφίσουμε μερικούς εξωτερικούς τοίχους του σχολείου μετατρέποντας τους στα προσωπικά μας έργα τέχνης. Ως θέμα μας επιλέξαμε το διάστημα καθώς ενδιέφερε την πλειοψηφία της τάξης αλλά και σχετίζεται με ορισμένα μαθήματα ταιριάζοντας έτσι στο γενικότερο κλίμα της εκπαίδευσης.

Κατά την υλοποίηση του δημιουργικού μας έργου, δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερες δυσκολίες ενώ αντίθετα περάσαμε πολύ ευχάριστα το χρόνο μας. Αφού αγοράσαμε τα απαραίτητα υλικά ξεκινήσαμε αμέσως και με πολύ ενθουσιασμό να σχεδιάζουμε βοηθώντας παράλληλα η μια ομάδα την άλλη όπου υπήρχε ανάγκη. Η συνεργασία μας καθ? όλη τη διάρκεια του τετραμήνου ήταν άψογη και αποφύγαμε κάθε είδους σύγκρουση καθώς οι όποιες διαφωνίες λύνονταν πολύ γρήγορα και με συζήτηση. Όλοι οι μαθητές ανεξαιρέτως συμμετείχαν στην προσπάθεια, αφού ακόμα και αυτοί που δεν ζωγράφιζαν είχαν αναλάβει την λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Έπειτα από αρκετή προσπάθεια και χαρούμενη πάντα διάθεση, φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα το οποίο μας δικαίωσε και με το παραπάνω. Ο σκοπός που είχαμε εξαρχής υλοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφήνοντας πλήρως ικανοποιημένους τόσο εμάς του ίδιους όσο και τους καθηγητές μας όμως το πιο σημαντικό είναι ότι περάσαμε καλά.

Τα έργα των μαθητών.

Επιμέλεια άρθρου: Ξανθού Μαρία, μαθήτρια τμήματος Β2

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: