Ενημέρωση των μαθητών μας από τον Ερυθρό Σταυρό σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών

Με γνώμονα και επιθυμία μας οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες αντιμετώπισης τραυματισμών πραγματοποιήσαμε σήμερα δράση/ενημέρωση σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, τραυματισμού, πνιγμού κλπ. Η υπεύθυνη δράσεων ενημέρωσης του Ερυθρού Σταυρού κ. Ευγενία Παππά παρουσίασε αρχικά στους μαθητές της Β’ τάξης το θεωρητικό υπόβαθρο αναφορικά με την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια έκανε επίδειξη των βασικών τεχνικών παροχής πρώτων βοηθειών σε περίπτωση τραυματισμού, λιποθυμίας ή πνιγμού, σε ανθρώπινο ομοίωμα. Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι μαθητές μας έλυσαν τις απορίες τους, με την κ. Παππά να επισημαίνει παράλληλα τα συχνά λάθη που κάνουμε όταν προσπαθούμε να παρέχουμε πρώτες βοήθειες χωρίς να έχουμε επαρκή πληροφόρηση.

Στη συνέχεια, η κ. Παππά ενημέρωσε επιπλέον και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας αναφορικά με τις παραπάνω τεχνικές παροχής πρώτων βοηθειών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Ερυθρό Σταυρό και συγκεκριμένα την κ. Ευγενία Παππά για την πολύτιμη συμβολή τους στην αναβάθμιση των θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας!

Αρέσει σε %d bloggers: