Ενημέρωση για την Υλοποίηση της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (Σύγχρονης και Ασύγχρονης)

Αγαπητοί μαθητές και γονείς & κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών του ΓΕΛ Ερμιόνης

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση ότι για τα Λύκεια του νομού μας ξεκίνησε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020. Παρακαλείστε να παρακολουθείτε την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία. Εκεί οι μαθητές και γονείς και κηδεμόνες της Γ΄Λυκείου έχουν λάβει το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ισχύει από 23-3-2020). Για τις υπόλοιπες τάξεις θα σας αποσταλεί την Πέμπτη 26-3-2020.

Ο/η εκπαιδευτικός, όταν λάβει με ηλεκτρονικό μήνυμα τον ατομικό σύνδεσμο εγκατάστασης,  αποστέλλει το σύνδεσμο της προσωπικής του ψηφιακής τάξης στους μαθητές του μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα μαθήματα πατώντας απλώς τον αντίστοιχο σύνδεσμο, χωρίς να απαιτείται η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Στόχος δεν είναι η κάλυψη της διδακτέας ύλης, αλλά η συνέχιση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία.

Σας ενημερώνουμε ότι
η ομάδα Υποστήριξης της Υλοποίησης Σύγχρονης Εξ’  Αποστάσεως Εκπαίδευσης του ΓΕΛ ΕΡΜΙΟΝΗΣ αποτελείται από τους:
1. Γρηγορίου Ιωάννα (grigoriou1972@yahoo.gr)
2. Κλεώπα Ιωάννα (jvasenny@yahoo.gr)
3. Παπακυριακόπουλος Ευθύμιος (thpapak@gmail.com).

Μπορείτε να απευθύνεστε αν αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία.
Η Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση θα λειτουργήσει συνδυαστικά με την Ασύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Για την Ασύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση σας ενημερώνουμε ότι απαιτείται η εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ για τους μαθητές και μαθήτριες έως και την Δευτέρα 30/03/2020. Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:
1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.
2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).
3. Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.
4. Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.
5. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει:
i. Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχει λάβει πρόσφατα από το σχολείο.
ii. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική.
iii. Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του.
6. Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.
Επισημαίνεται ότι, οι μαθητές που δημιουργούν λογαριασμό στο ΠΣΔ θα πρέπει να εισέλθουν στον λογαριασμό τους έστω μια φορά.

Παρακάτω παρατίθεται το σχετικό έγγραφο

https://www.sch.gr/egkyklios-tou-ypourgeiou-paideias-kai-thriskevmaton-parochi-prosopikon-logariasmon-stous-mathites-tis-protovathmias-kai-defterovathmias-ekpaidefsis-apo-to-panellinio-scholiko-diktyo/

Σας ενημερώνουμε ότι:
η Ομάδα Υποστήριξης της Ασύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του ΓΕΛ ΕΡΜΙΟΝΗΣ αποτελείται από τους:
1. Γρηγορίου Ιωάννα (grigoriou1972@yahoo.gr)
2. Κλεώπα Ιωάννα (jvasenny@yahoo.gr)
3. Μπουμπάρης Νικόλαος (nik.boump@gmail.com)

Τελειώνοντας, σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας το παρακάτω έντυπο που περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη
οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω
των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19.
http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/pdf/menoumespitisyndedemenoi–psichologiki-stirixi-gia-oikogeneies.pdf

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: