Βραδιά Αστρονομίας του ΓΕΛ Ερμιόνης

Την Τετάρτη 23 Μαΐου, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης είχαν την υπέροχη ευκαιρία για ένα ταξίδι στο κόσμο της Αστρονομίας. Στον Άγιο Νικόδημο Ερμιόνης παρατήρησαν τον εαρινό ουρανό.  Οι μαθητές παρατήρησαν τα ουράνια σώματα, έμαθαν τους αστερισμούς, είδαν τον διαστημικό σταθμό (που ήταν ορατός εκείνη την ώρα) να περνά και υπολόγισαν την ταχύτητά του, διέκριναν κόκκινους γίγαντες και άσπρους νάνους, αναγνώρισαν μεσογαλαξιακά νεφελώματα, χρησιμοποίησαν διαφορετικά τηλεσκόπια και άκουσαν για σπουδαίους αστρονόμους!

Μια μοναδική ευκαιρία για όλους μας, καθηγητές και μαθητές να παρατηρήσουμε τον νυχτερινό ουρανό!!! Ένα υπέροχο “κλείσιμό” της διεξαγωγής μαθημάτων στο σχολειό μας!

Στην επιθυμία μας αυτή πολύτιμοι συνοδοιπόροι μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας (οι Δημήτρης Παπαδημόπουλος, Δημήτρης Μπάρλας και Δήμος Παπαδημόπουλος! Τους ευχαριστούμε θερμά!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.